Over Bruinhard Mediation

Waarom moeilijk doen als het samen kan?!

Over Bruinhard Mediation

Dit is Bruinhard Mediation; eerste hulp bij scheiden, samenwonen en trouwen. Ik wil je graag vertellen waar ik mij zo hard voor inzet, waarom ik dat doe en wie ik precies ben.

“Scheiden is een relationele kwestie, en geen juridische kwestie”

Wie ben ik

Ik ben Pearl Bruinhard en zelf kind van gescheiden ouders. Als ik nu terugkijk op mijn jeugd, begrijp ik dat mijn vader als partner van mijn moeder verschrikkelijk was. Terwijl hij voor mij, als kind, de perfecte papa was.

Ik ben trots op hoe mijn ouders dit hebben aangepakt. Zij hebben zich namelijk nooit negatief uitgelaten over de ander in mijn bijzijn. Zij zullen nooit de beste vrienden worden, maar ze respecteren elkaar als ouders.

Nu ben ik zelf moeder. Mijn dochter groeit ook op in een gebroken gezin. Ondanks mijn ervaringen tijdens mijn jeugd, kwam ik er zelf achter hoe makkelijk het is om in een strijdsituatie te belanden. Strijd over de opvoeding. Strijd over culturele verschillen. Strijd door bepaalde verwachtingen.

Je hebt beiden andere waarden en normen, vooral door verschillen in opvoeding. Die normen en waarden brengen ook weer verwachtingen met zich mee. Jouw verwachtingen kunnen botsen met de verwachtingen van je ex-partner. Hier word je tijdens een scheiding of breuk mee geconfronteerd.

Ik begrijp dus heel goed hoe het is. Deze persoonlijke ervaringen combineer ik in mijn trajecten met mijn werkervaring. Tijdens het begeleidingsproces focus ik mij ook op die verschillen, waardoor je soms lijnrecht tegen over elkaar staat.

Als jouw kind later groot is en de feestdagen bij zijn of haar schoonfamilie doorbrengt; wat wil jij dat hij of zij aan tafel vertelt over jullie als ouders? Denk daar eens over na.

 Ja, ik wil een gratis informatiegesprek?

Visie

Veel mensen zien scheiden als een juridische kwestie. Ze stappen afzonderlijk naar een advocaat en denken de scheiding zo op een goede manier af te wikkelen. Begrijpelijk, maar door naar een advocaat te stappen belanden jullie direct in een strijd. De advocaat behartigt uitsluitend de belangen van één partij, niet die van jullie allebei of van jullie kind(eren).

Ik heb ruim 12 jaar werkervaring met gezinnen die in scheiding lagen. Helaas waren deze gezinnen al in een problematische scheiding terechtgekomen. In zo’n situatie is het onmogelijk voor deze ex-partners om na de scheiding gezamenlijk vorm te geven aan het ouderschap.

Het zijn vooral de kinderen die hieronder lijden. Zij verliezen vaak een van beide ouders. Dit gaat mij enorm aan het moederhart. De kinderen belanden in een loyaliteitsconflict. De ouders zijn zo in strijd met elkaar dat zij hun kinderen niet meer écht zien.

Een leven lang leren!

Bruinhard Mediation bestaat al geruime tijd en dat kan alleen maar wanneer we hoge eisen blijven stellen aan onze kwaliteit. Daarom zijn wij aangesloten bij het ADR en ICR register. Voor deze registers moeten wij jaarlijks onze permanente educatie(PE) punten behalen, doen wij dat niet, dan mogen wij die kwaliteitskeurmerken niet meer voeren.

Missie

Ik heb me lange tijd afgevraagd waar ik het verschil kan maken. Op een gegeven moment kon ik er niet meer omheen. De meeste winst valt te behalen aan het begin van een relatie of aan het begin van het scheidingsproces.

Dit is voor mij de aanleiding geweest om een opleiding te volgen om gecertificeerd scheidingsspecialist te worden. Nu kan ik aan het begin aanhaken om een problematische scheiding te voorkomen.

Ik trek het nog wat breder. Ik richt mij niet alleen op scheidingen, maar ook op koppels die gaan samenwonen of in het huwelijksbootje stappen.

Als je vanaf het begin veel tijd investeert en de verwachtingen van alle partijen duidelijk hebt, ook als de relatie stuk gaat, dan voorkom je een problematische scheiding. Voor jou, je (ex-)partner en je kinderen.