Scheidingsbegeleiding

Waarom moeilijk doen als het samen kan?!

Scheidingsbegeleiding

De moeilijke beslissing is genomen: jullie gaan scheiden. Het voelt alsof de grond onder je voeten vandaan zakt. Bovendien zorgen de financiële, juridische en praktische aspecten rondom de scheiding voor onrust en onzekerheid.
Jullie zien jullie relatie verharden. Het voornemen was om na de scheiding de opvoeding en verzorging van de kinderen gezamenlijk op te pakken. Dat lijkt nu onmogelijk.

“Maatwerk en begeleiding van begin tot eind, daar sta ik voor”

Er komt heel veel op je af. Je hebt geen idee waar te beginnen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ik help jou en je ex-partner om goede en haalbare afspraken te maken voor de toekomst. Ook nemen we samen de benodigde stappen om hier goed uit te komen, zodat er een last van jullie schouders valt en jullie weer met z’n tweeën door één deur kunnen.

Dit lucht op, zowel voor jullie als voor jullie kinderen. Een scheiding is al moeilijk genoeg. Hoe fijn is het dat iemand van buitenaf met jullie meekijkt en jullie begeleidt. Zo weten jullie allebei precies waar jullie aan toe zijn.

Als ADR-gecertificeerd scheidingsspecialist heb ik aandacht voor de emoties die bij de scheiding gemoeid zijn. Bovendien begeleid ik jullie tijdens het gehele proces en voorzie ik jullie van diepgaand financieel, fiscaal en juridisch advies op maat.

Ja, ik wil een gratis informatiegesprek?

Stappenplan

1

Inventariseren

De huidige situatie analyseren en jullie wensen m.b.t. de woning, financiën, de kinderen en het ouderschapsplan na de scheiding bespreken.

2

Financiën

Hoe gaat de situatie er na de scheiding uitzien? Hierin staan jullie wensen centraal. Ook houd ik rekening met de toetsing en de haalbaarheid.

3

Kind en Scheiding

Een gratis gesprek met het kind/de kinderen. Ook stellen we de ouderschapsregeling op.

4

Afspraken vastleggen

We stellen de vaststellingsovereenkomst op en voegen hier de ouderschapsregeling aan toe.

5

Juridische afhandeling

Zodra alle documenten zijn ondertekend worden deze overhandigd aan een advocaat. De advocaat zal het gezamenlijk verzoekschrift indienen bij de rechtbank en de verdere afwikkeling van de scheiding verzorgen.

6

Nazorg

Nadat het traject naar tevredenheid is afgerond hebben jullie de mogelijkheid voor een follow-up-gesprek. Dit gesprek vindt ongeveer 4 tot 6 maanden na de laatste afspraak plaats. Tijdens dit gesprek bekijken we hoe het met jullie en de kinderen gaat. Indien er aanpassingen nodig zijn, bespreken wij met elkaar wat ik of een van mijn netwerkpartners hierin kunnen betekenen.