Bij trouwen

Waarom moeilijk doen als het samen kan?!

Preventieve mediation bij trouwen

Yes, jullie stappen in het huwelijksbootje met z’n tweeën. Een goed begin is het halve werk. Je hoopt natuurlijk voor altijd met elkaar getrouwd te blijven, maar er is een realistische mogelijkheid dat het fout gaat. Daar wil je op voorbereid zijn.
Op zo’n moment wil je je niet druk maken over bezittingen, schulden of soortgelijke kwesties

Met goede huwelijkse voorwaarden voorkom je een vechtscheiding.

Wisten jullie al dat trouwen sinds januari 2018 standaard in beperkte gemeenschap van goederen gebeurt? Dit houdt in dat al jouw persoonlijke bezittingen en schulden voor het huwelijk van jou alleen blijft. Bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk worden opgebouwd zijn van jullie samen. Met huwelijkse voorwaarden maak je samen afspraken over jullie bezittingen en schulden voor, tijdens én na het huwelijk.

Het lijkt misschien niet romantisch om na te denken over de what if scenario’s, maar niets is minder waar. Door te trouwen onder huwelijkse voorwaarden bouw je aan een stevige basis voor je relatie. Je beschermt elkaar financieel en voorkomt grote problemen en ruzies later.

Hoe gaan jullie de zorgtaken verdelen wanneer jullie kinderen krijgen? Gaat een van de partners minder werken of juist allebei? Hoe ver gaan jullie in het ondersteunen van elkaars loopbaan? Wat moet daar tegenover staan? Wie draagt de lasten van de opgebouwde studieschuld?

Ja, ik wil een gratis informatiegesprek?

Op voorhand stilstaan bij dergelijke kwesties creëert duidelijkheid. Ik gun het ieder koppel om gezamenlijk na te denken over hoe jullie tegenover elkaar willen staan. Niet alleen tijdens het huwelijk, maar ook (mocht het mislopen) na het huwelijk. Wie daarover durft en kan praten heeft een stevige fundering voor een gezonde relatie.

Trouwgeloften

In de Verenigde Staten zijn ‘wedding vows’ heel normaal. Een kans om elkaar te vertellen hoeveel jullie van elkaar houden, waarom jullie zo goed bij elkaar passen en wat jullie voor elkaar gaan betekenen tijdens het huwelijk. Heel romantisch, want is dé belofte die je doet voordat je die belangrijke verbintenis met elkaar aangaat.

Tijdens het bespreken van de huwelijkse voorwaarden zijn ook de minder leuke dingen aan bod gekomen. Een essentieel ingrediënt voor een stabiele relatie. Aan het einde van het traject krijgen jullie de mogelijkheid om dit proces af te sluiten door trouwgeloften voor elkaar op te schrijven. Die kunnen jullie bewaren voor die belangrijke dag: jullie bruiloft.

Willen jullie investeren in een basis voor jullie huwelijk?